veranadine.reismee.nl

Aftellen

Lieve allemaal,

Het aftellen is begonnen! Nog maar 35 dagen, het komt nu echt dichtbij!

Vandaag hebben we in Amersfoort de laatste voorbereidingsdag gehad. Een dag die in het teken stond van de puntjes op de i zetten en de laatste dingen bespreken. Onder andere papieren voor de aanvraag van mijn visum ingevuld en mijn vaccinaties gehad. Ik ben ingeënt tegen DTP, gele koorts en hepatitis A en B. Begin oktober krijg ik nog een tweede prik van hepatitis A en B, en over twee maand een derde. Dan ben ik er voor de rest van mijn leven vanaf!

We hebben ook een programma gekregen van hoe de reis er ongeveer uit gaat zien. Ik zeg bewust ongeveer, want het kan ook zomaar ineens anders zijn als we op plaats van bestemming zijn.

We vliegen zaterdag 16 oktober om 10.35 uur en we komen om 21.05 uur lokale tijd aan in de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba. Zondag overnachten we in Bure en maandag reizen we verder naar Debre Tabor, waar we zullen verblijven en deze dag maken we ook kennis met studenten van de pabo daar. Dinsdag bezoeken we de pabo van onze medestudenten in Ethiopië en volgen we een paar lessen. Woensdag maken we kennis met de school waar we zelf ook een paar lessen gaan geven. Donderdag gaan we onze eerste les geven, heel spannend allemaal! En stiekem zie ik er ook wel een beetje tegenop, omdat het in Engels moet. Vrijdags gaan we ook lesgeven. En dan hebben we weekend, zaterdag organiseren we een spelletjesdag voor kinderen en zondag volgen we een kerkdienst. Maandag en dinsdag gaan we weer lesgeven op onze school , dinsdag nemen we ook afscheid. Woensdag reizen we terug naar de hoofdstad en is er tijd om dingetjes voor thuis te kopen. Donderdag is het tijd om naar huis te gaan, we stappen om 22.50 uur lokale tijd op het vliegtuig en zijn vrijdag 05.45 uur weer in Nederland. Dit is even kort hoe mijn reis er ongeveer dus uit gaat zien!

Jullie zijn ook vast wel nieuwsgierig naar de lessen die ik ga geven in Ethiopië. Volgens mij had ik het wel even kort verteld in mijn vorige verhaal, maar bij deze nog even iets uitgebreider. Ik heb een les Engels voorbereid aan de hand van een prentenboek, ik neem woorden uit het boek en die ga ik de kinderen leren door middel van het zeggen van het woord en daarbij een gebaar. Ook heb ik een muziek/tekenles voorbereid met als thema gelukkig zijn. Ik ga de kinderen vragen wanneer zij zich gelukkig voelen en zij moeten die situatie dan ook tekenen. Bij deze les leer ik de kinderen het lied ‘If you happy and you know it, clap your hands'. Mijn derde les is een rekenles over vormen en kleuren. Ik leer de kinderen vormen en kleuren aan door middel van een soort van spel. De kinderen krijgen de vormen (vierkant, cirkel, ruit en driehoek) in verschillende kleuren (rood, groen, geel, paars en blauw) en ik stel dan vragen. Ik begin simpel, met bijvoorbeeld: Wie de kleur rood heeft, gaat staan. Wie een vierkant heeft, gaat staan. Enzovoort. Ik maak het moeilijker door twee of misschien zelfs drie dingen in één zin te vragen: Wie een rood vierkant heeft gaat staan. Zo, nu hebben jullie een beetje een idee wat ik voor lessen ga geven!

Verder wil ik jullie nog graag laten weten dat ik inmiddels € 1110,- aan sponsorgeld binnen heb gekregen! Ook heb ik 86 doosjes met kleine potloodjes gekregen om mee te nemen naar Ethiopië. Iets waar ik heel blij mee ben, omdat ik hier een heleboel kinderen heel, heel blij kan maken!

Ik houd jullie op de hoogte!

Liefs, Vera

Annemieke

Hoi lieve Vera,

Dat komt inderdaad al heel dichtbij. Echt wel leuk en heel spannend. Snap best dat je dat lesgeven in het engels een beetje spannend vind. Maar komt vast allemaal goed. Leuke lessen heb je voorbereid. Klinkt allemaal erg leuk.
Lekker beginnen met aftellen nu.....

liefs Annemieke