Doel bereikt!!
Lieve allemaal!
Hier weer een berichtje met betrekking tot mijn reis naar Ethiopië! Het is al weer een tijdje terug dat ik wat geschreven heb, dus hoog tijd voor wat nieuws!!
Het aftellen tot de reis kan nu echt gaan beginnen! Nog maar 44 dagen en dan stap ik op het vliegtuig! Hieronder wat nieuwtjes met betrekking tot het ingezamelde geld en het lesgeven in Ethiopië zelf!
In mijn vorige berichtje had ik het erover dat ik nog maar € 125,- te gaan had voordat ik het minimum bedrag van € 1000,-bereikt zou hebben. Ik kan jullie nu heel tevreden mededelen dat ik het minimum in te zamelen bereikt heb! Ik heb nu € 1030,- binnen voor het onderwijs en de kinderen in Ethiopië! Ik ben hier echt superblij mee!!!!!! Ik had nooit verwacht dat ik het zou halen, zeker niet voor mijn reis in oktober. Dit is dus echt tegen alle verwachtingen in!! Bij deze wil ik iedereen, die mij gesponsord heeft, dan ook hartelijk bedanken! En heb je mij nog niet gesteund? Dan mag dat natuurlijk nog altijd! Want al het geld dat binnenkomt is welkom! Want al met een paar euro kan er veel gedaan worden in een land als Ethiopië. En om niet te vergeten, Edukans verdubbelt het bedrag dat ik inzamel! De € 1030,- die ik nu heb, wordt dus € 2060,-

Verder heb ik binnenkort nog een laatste voorbereidingsdag om de puntjes op de i te zetten. Zaterdag 11 september komt onze hele groep inclusief begeleiders weer bij elkaar. Ik kijk er naar uit om al mijn reisgenoten dan weer even te zien! En natuurlijk komen we met het reisgroepje, waar ik in Ethiopië een school mee ga bezoeken, bij elkaar om de gemaakte lessen en dergelijke te bespreken. Met die lessen ben ik dit moment nog heel druk bezig. Ik moet drie lessen meenemen naar Ethiopië, ik heb er twee klaar. Een muziek/tekenles over gelukkig zijn en een Engelse les. De lessen moeten in het Engels voorbereid worden, ik ga dus ook in het Engels lesgeven. Het voorbereiden in het Engels valt mij tot nu toe erg mee! Wat wel lastig is, vind ik, dat je er niet vanuit kan gaan dat in Ethiopië wat lesmateriaal betreft aanwezig is. En dat je, dat wat je wil gebruiken bij je les, zelf mee moet nemen. En dus bij je 20 kg die je mee mag in je bagage moet rekenen. Wordt vast nog een heel gepuzzel!
Dit was het voor nu!
Liefs, Vera
P.S. Ik vond het erg leuk om de lieve reacties op mijn vorige verhaaltjes te lezen!

Hoi Vera,
Wat super dat je het geld binnen hebt, en inderdaad super snel. Hebben we toch goed gedaan met z'n allen haha (voordeel van zo'n grote familie.....)
Ben heel benieuwd hoe je het lesgeven gaat ervaren in Ethiopie. Een lerares van de school van Rik en Lisa is naar Ghana geweest, en ik moet zeggen het was wel heel erg boeiend om te lezen hoe het daar ging en hoe zij het ervaarde. Inderdaad heel ander of geen lesmateriaal, een veel lager tempo kortom een hele ervaring. Kijk nu al uit naar jou verhalen en hoe jij het allemaal gaat ervaren.....
Succes met je lessen voor bereiden hopelijk veel inspiratie.
liefs Annemieke
Super, Vera! Fijn dat je je minimumbedrag bij elkaar hebt. Hoef je daar niet meer over na te denken en kun je je helemaal concentreren op alles wat je nog moet voorbereiden. Geniet van het samenzijn met je medestudenten.
Groeten,
Kea
moi laiverd
hee wat goed dat je al op het streefbedrag zit een hele zorg minder .meer geld is natuurlijk altijd welkom zoveel te meer euros zoveel te meer hulp er geboden kan worden,nu eerst concentreren op alle voorbereidingen leuk en spannend! veel sterkte en veel plezier erbij, dikke smok
Wat een geweldig stukje weer....
Je gaat vast een super ervaring tegemoet...
Hou van je
Super goed dat je het streefbedrag van 1000 euro binnenhebt en helemaal super dta het verdubbelt wordt. Nu nog de laatste voorbereidingen en dan vertrekken. Ben reuze benieuwd hoe je ervaringen daar zijn. Succes met alles. Liefs tante nies